ГоловнаПолітика

Порошенко: Ті, хто збирається знищувати Карпати, повинні чітко зрозуміти - їх місце в тюрмі

"Існує тіньовий ринок, який на сьогоднішній день повинен бути закритий".

Порошенко: Ті, хто збирається знищувати Карпати, повинні чітко зрозуміти - їх місце в тюрмі
Фото: gorgany.if.ua

Президент Петро Порошенко заявив про необхідність проаналізувати ефективність дії мораторію на вивезення лісу-кругляка. Про це він сказав на нараді з питань реформування лісового господарства та удосконалення державної екологічної політики під час робочої поїздки в Івано-Франківську область.

Як повідомляє прес-служба голови держави, Президент наголосив, що різкого зростання завантаження українських деревообробних підприємств у зв'язку з припиненням вивезення кругляка не відбулося.

"Значить існує тіньовий ринок, який на сьогоднішній день повинен бути закритий", - сказав він.

Порошенко також нагадав, що набув чинності закон про введення кримінальної відповідальності за незаконну вирубку лісів. Він заявив, що не вірить в те, що Україна втрачає від незаконної вирубки лише 1,5% лісу, і вважає, що цей відсоток набагато більший.

"400 нечистих на руку працівників, які брали участь в незаконних рубках спільно, я наголошую, з представниками місцевої влади, спільно з силовиками, які їх прикривають. Створено мафіозне угруповання і ще посилаються вгору, що у них там є "парасольки". Ваші "парасольки" закінчилися. І ми для цього ухвалювали Закон. Для того, щоб ті, хто збирається на сьогоднішній день знищувати Карпати, чітко зрозуміли - ваше місце в тюрмі. І за дуже короткий термін я прошу силовиків, губернаторів підготувати мені звіт про ефективність застосування цього Закону. Вам для цього дали повноваження", - наголосив Президент.

Порошенко звернувся до представників прокуратури, поліції, лісників та представників місцевого самоврядування з проханням сформувати чіткі заходи, встановити чіткі терміни відповідальності і нагадав їм про особисту відповідальність

"Люди повинні відчути, що у нас не просто припинилися незаконні рубки, а й дуже активно ведеться відновлювальна робота (з відновлення лісів)", - підсумував голова держави.

Нагадаємо, в кінці серпня Президент Петро Порошенко підписав закон про охорону пралісів, покликаний уберегти від вирубки праліси в Карпатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram