ГоловнаПолітика

Україна і США зможуть ефективно протидіяти будь-яким кіберзагрозам, - Турчинов

США зацікавлені у вивченні українського досвіду протистояння гібридній агресії.

Україна і США зможуть ефективно протидіяти будь-яким кіберзагрозам, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов провів зустріч зі спеціальним помічником президента США з питань кібербезпеки Джошем Стайнманом.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Турчинов зазначив, що Росія вже четвертий рік веде проти України гібридну війну, одним з елементів якої є кіберагресія.

"Україна витримала кілька потужних кібератак, які заподіяли чималої шкоди. Збиток, завданий нашій країні оцінюється в десятки мільйонів доларів", - сказав він.

"Для забезпечення системної протидії кіберзагрози РНБО ухвалила Стратегію кібербезпеки. Для координації структур, що відповідають за різні аспекти цієї проблематики, створено Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО", - додав Турчинов.

Крім того, за його словами, розгортається національна телекомунікаційна мережа і створюється захисний IТ-контур, який повинен захистити державні інформаційні ресурси і об'єкти критичної інфраструктури.

Співрозмовники обговорили заходи, які ухвалила Україна щодо захисту свого кіберпростору, зокрема, заборона деяких програмних продуктів, соціальних мереж і російських інформаційних ресурсів.

Стайнман зазначив, що президент США Дональд Трамп "вважає кібербезпеку надзвичайно важливою, і він цінує нинішній рівень співпраці між нашими країнами".

"Україна має безпосередній досвід протистояння гібридній агресії, і США зацікавлені в його аналізі та вивченні", - сказав Стайнман, додавши, що "коли є хороші друзі, то і вороги не страшні".

Зі свого боку, Турчинов зазначив, що Україна і США, об'єднавши свої зусилля, зможуть ефективно протидіяти будь-яким кіберзагрозам.

Фото: rnbo.gov.ua

Нагадаємо, 31 серпня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо забезпечення кібербезпеки держави. Зокрема, держорганам заборонили користуватися незахищеним інтернетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram