ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається на звільнення Сущенка до кінця року

Президент заявив, що готовий зробити все від нього залежне, щоб журналіст повернувся додому.

Порошенко сподівається на звільнення Сущенка до кінця року
Роман Сущенко
Фото: ukrinform.ua

Президент Петро Порошенко розраховує на вирішення питання зі звільненням незаконно утримуваного в Росії українського журналіста Романа Сущенка до кінця року.

Про це він заявив на брифінгу в Коломиї, передає "Укрінформ".

Президент заявив, що готовий зробити все від нього залежне, щоб журналіст, якого вже рік незаконно утримують у РФ, повернувся додому.

"Я готовий зробити все, що в моїх силах, щоб великий українець Сущенко повернувся додому. Я порушив це питання в розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном, його дружина Бріжит звернулася із цим до Путіна. І я впевнений, що наші скоординовані зусилля повернуть його додому", - сказав Порошенко.

Він також припустив, що до кінця року "ми отримаємо позитив у цьому питанні".

Водночас Рада Європейського альянсу інформаційних агентств (EANA) знову звернулася до влади РФ із закликом звільнити Сущенка або ж надати переконливі докази його провини.

Про це йдеться в заяві, підписаній президентом EANA, виконавчим директором і головним редактором шведського інформагентства ТТ Юнасом Ерікссоном і генеральним секретарем EANA Еріком Ніленом.

"Рада Європейського альянсу інформаційних агентств знову висловлює стурбованість у зв'язку з ув'язненням українського журналіста Романа Сущенка. 30 вересня 2017 року виповнюється рік з дня його арешту під час візиту в Росію. Російські органи звинувачують його у "шпигунстві". Він заперечує будь-яку провину. Російська сторона має оприлюднити докладнішу інформацію, яка пояснює затримання Сущенка. Якщо ж достовірні докази проти нього не можуть бути негайно надані, його необхідно звільнити і дозволити йому повернутися в рідну країну", - йдеться в заяві.

EANA вже робила таку заяву 3 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, 25 вересня Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Сущенка ще на два місяці, до 30 листопада 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram