ГоловнаПолітика

НАБУ продовжить розслідувати справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів

У червні справу передано в Генпрокуратуру.

НАБУ продовжить розслідувати справу про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро має намір продовжити участь у досудовому розслідуванні справи про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, незважаючи на те, що частина матеріалів була передана в Генеральну прокуратуру.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"У червні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура ухвалила рішення передати частину матеріалів розслідування провадження в Департамент спецрозслідування Генпрокуратури як органу, який розслідує справи про узурпацію влади колишнім президентом (позбавленим відповідного звання) і його спільників. Наголошуємо, що НАБУ і далі спільно з Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ буде здійснювати досудове розслідування кримінального провадження стосовно так званої "чорної бухгалтерії", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи інформацію про оголошення підозри колишньому депутату від Партії регіонів і помічникові іншого нардепа від цієї ж політсили, в НАБУ повідомили, що в цьому випадку йдеться і про дачу хабара голові Центральної виборчої комісії.

"Підставою для повідомлення про підозру стали як матеріали досудового розслідування, передані від НАБУ в Генпрокуратуру України раніше (наприклад, висновки почеркознавчих експертиз щодо достовірності понад 150 листів "чорної бухгалтерії"), так і докази нововиявлених обставин, отримані вже в процесі спільної роботи детективів Бюро і слідчих Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 28 травня 2016 року колишній заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів в розмірі близько $2 млрд.

Загалом в руки НАБУ потрапило понад 840 сторінок за період 2008-2012 років. Ці сторінки заповнені від руки. У них вказано дати, прізвища та ініціали, суми виданих коштів і короткий опис статті витрат. На кожному аркуші близько 30 записів. Всього, за попередніми підрахунками, в переданих матеріалах є близько 25 тисяч рядків.

У червні справу про "чорну бухгалтерію" ПР передано від НАБУ в Генпрокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram