ГоловнаПолітика

Суд дозволив ГПУ почати заочне розслідування проти Азарова

Справа стосується розтрати 220 млн гривень.

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі почати спеціальне (заочне) розслідування проти колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Про це йдеться в рішенні судді Христини Гладун.

Азарова підозрюють за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Зокрема, 12 жовтня 2010 року Азаров, перебуваючи на посаді голови уряду, підписав розпорядження Кабінету Міністрів "Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ "Укртелеком". У зв'язку із цим Держслужбі спеціального зв'язку та захисту інформації було виділено 220 млн гривень, що сприяло необґрунтованим витратам державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Генпрокуратура 6 лютого 2015 року направила клопотання в Росію про взяття екс-прем'єра під варту до отримання клопотання про його видачу. У лютому 2016 року РФ відмовила українській стороні у видачі Азарова. У зв'язку із цим прокуратура попросила Печерський суд Києва дозволити заочне розслідування проти екс-прем'єра.

Суд це клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в травні ГПУ отримала дозвіл суду на заочне засудження Азарова, а також екс-президента Віктора Януковича й екс-міністра фінансів Юрія Колобова у справі про розтрату 220 млн гривень. Також ще одним підозрюваним у цій справі повинен бути екс-голова Нацбанку Сергій Арбузов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram