ГоловнаПолітика

Янукович відмовився від участі в судовому процесі над ним (оновлено)

"Це не суд, а чистої води профанація".

Янукович відмовився від участі в судовому процесі над ним (оновлено)
Фото: tsn.ua

Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкличе своїх захисників у ньому.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Я не хочу брати участь у нібито змагальному процесі, підсумок якого заздалегідь визначено. Я прийняв рішення відкликати з процесу своїх захисників. У їхній кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя адвокати безсилі. Це не суд, а чистої води профанація", - сказав Янукович в ефірі Первого канала.

Президент-утікач також вважає, що українські обвинувачі будь-якою ціною прагнутимуть винести обвинувальний вирок і звинуватити його "в усіх минулих, нинішніх і майбутніх бідах України".

За словами Януковича, для його засудження під тиском президента України Петра Порошенка прийняли спеціальні закони про заочне засудження. Він вважає це прямим порушенням Європейської конвенції про захист прав людини і засадничих свобод.

В ефірі телеканалу "Россия 24" Янукович припустив, що український суд у рамках розгляду за звинуваченням у державній зраді засудить його до довічного ув'язнення.

"Генеральний прокурор (України - ред.) фактично вже назвав дату закінчення суду - 24 серпня 2017 року, і те, що буде прийнято рішення про моє довічне ув'язнення", - сказав екс-президент.

Оновлення. Віктора Януковича забезпечать державними захисниками, якщо він відкличе своїх адвокатів, повідомив прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко в ефірі "112 Україна".

"Якщо завтра буде така заява (про відкликання адвокатів Януковичем), то я вважаю, що суд прийме рішення про залучення безкоштовного захисника від держави і обвинувачений Янукович буде забезпечений безкоштовним державним захисником для розгляду цієї справи", - сказав він.

Кравченко зазначив, що рішення Януковича про відкликання адвокатів - його законне право.

Нагадаємо, наприкінці червня ГПУ оголосила про нову підозру Януковичу у справі Майдану.

29 червня суд почав заочний процес над Януковичем. Наступне засідання призначено на 6 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram