ГоловнаПолітика

Янукович подав до Печерського суду позов про захист ділової репутації

Відповідачем виступає Ощадбанк.

Янукович подав до Печерського суду позов про захист ділової репутації
Фото: EPA/UPG

Колишній президент України Віктор Янукович звернувся до Печерського районного суду Києва з позовом до АТ "Ощадбанк" про захист ділової репутації. Він вимагає спростування інформації про наявність у нього і екс-прем'єра Миколи Азарова в держбанку понад $1,15 млрд, повідомляє Інтерфакс.

Інтереси АТ "Ощадбанк" у суперечці про спростування недостовірної інформації, опублікованої у вигляді інтерв'ю голови правління "Ощадбанку", представляють адвокати GENTLS.

"23 червня в Печерському районному суді м.Києва відбулося перше судове засідання у справі. Позивач Янукович вимагає у суду захистити свою ділову репутацію, пов'язує порушення своїх прав з поширенням, на його думку, недостовірної інформації про наявність у нього з Азаровим в Ощадбанку більш як 1 млрд 150 млн доларів США", - повідомили представники Ощадбанку.

Вони також відзначили, що Янукович не надав доказів щодо наявності ділової репутації, а також наголосили, що в поданому ним договорі місцем підписання в лютому вказано Київ, тоді як сам Янукович у цей час у місті не перебував.

Нагадаємо, 28 квітня державний Ощадбанк завершив перерахування $1,5 млрд, конфіскованих за рішенням суду в екс-президента України Віктора Януковича та його оточення.

У травні повідомлялося, що на конфіскацію $1,5 млрд оточення Януковича надійшла апеляція. З Україною збираються судитися кіпрські компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram