ГоловнаПолітика

САП підготує нове подання на нардепа Дейдея

Холодницький визнав цирком засідання регламентного комітету ВР.

САП підготує нове подання на нардепа Дейдея
Евгений Дейдей

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготує і направить до Верховної Ради нове подання про скасування депутатської недоторканності Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт").

"САП обов'язково підготує і направить нове подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності вказаного вище народного депутата голові Верховної Ради України", - написав керівник САП Назар Холодницький у фейсбуці.

Коментуючи засідання регламентного комітету парламенту щодо розгляду подання на зняття недоторканності з Дейдея, керівник антикорупційної прокуратури висловив жаль з приводу того, що це "часом нагадувало цирк".

"Комітет з питань регламенту й організації роботи Верховної Ради України не повинен підміняти собою весь парламент і взагалі суд, а також фактично узурпувати прийняття рішення про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів і встановлення наявності чи відсутності вини депутата", - наголосив він.

На переконання керівника САП, засідання комітету не повинно "нагадувати квазісудове провадження". "Ми і надалі будемо відстоювати нашу позицію на засіданнях зазначеного комітету та стосовно інших народних депутатів цього тижня", - підсумував Холодницький.

Нагадаємо, регламентний комітет Верховної Ради в понеділок, 3 липня, заблокував подання прокуратури щодо нардепа Євгена Дейдея ("Народний фронт"), яка просила дозволити притягнути його до кримінальної відповідальності.

За версією слідства, Дейдей із дружиною задекларували фіктивну позику на 3,5 млн гривень, щоб прикрити невідповідність доходів і витрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram