ГоловнаПолітика

Гужва заявив, що проти нього порушили справу про втручання в особисте життя депутата

За словами головного редактора "Страна.ua", йдеться про публікації про Антона Геращенка.

Гужва заявив, що проти нього порушили справу про втручання в особисте життя депутата

Головний редактор інтернет-видання "Страна.ua" Ігор Гужва заявив, що проти нього порушили ще одну кримінальну справу - про втручання в особисте життя депутата Верховної Ради Антона Геращенка.

Про це Гужва заявив на прес-конференції.

"Відкрили ще одне кримінальне провадження, яке фабрикується зараз проти нас, - про втручання в особисте життя політика, народного депутата Антона Геращенка", - заявив Гужва.

За його словами, раніше "Страна.ua" писала про квартиру і дорогу іномарку, які придбав депутат.

"Геращенко написав заяву, і на її підставі проти наших журналістів намагаються сфабрикувати нову справу про втручання в особисте життя", - заявив Гужва.

Він також зазначив, що політики - це публічні люди.

"Суспільству цікаво і важливо знати, який рівень витрат у тих чи інших політиків, на яких машинах вони їздять, в яких квартирах вони живуть, і як це співвідноситься з їхніми офіційно задекларованими доходами. Це все є суспільно значущою інформацією і в усьому світі так її сприймають", - сказав Гужва.

Нагадаємо, 22 червня Гужву затримали за підозрою у вимаганні $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. 24 червня Шевченківський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяці з можливістю вийти під заставу - 544 тисячі гривень.

26 червня за нього внесли заставу, але службовці Державної судової адміністрації не встигли підписати довідку про перерахування грошей через завершення робочого дня. Таким чином, Гужві довелося провести ще одну ніч у СІЗО.

27 червня Гужва вийшов з СІЗО і заявив, що проти нього готують ще дві кримінальні справи. 30 червня Гужву як свідка викликали на допит у Генпрокуратуру у справі про розстріли на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram