ГоловнаПолітика

Суд повторно заарештував ключового фігуранта "справи Онищенка", в п'ять разів збільшивши заставу

Постний залишиться в СІЗО до 1 вересня з альтернативою у вигляді застави 50 млн грн.

Суд повторно заарештував ключового фігуранта "справи Онищенка", в п'ять разів збільшивши заставу
Фото: nashigroshi.org

Галицький райсуд Львова 3 липня обрав для ключового фігуранта "газової справи" стосовно нардепа Олександра Онищенка Валерія Постного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 вересня включно з альтернативою у вигляді застави 50 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Адвокат і сам підозрюваний під час судового засідання переконували суд, що не збираються ховатися від слідства.

Раніше повідомлялося, що після внесення застави 10 млн грн Постного звільнили з-під варти, одягнувши електронний браслет.

Нагадаємо, Постний вважається одним з головних фігурантів схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважається депутат Верховної Ради Олександр Онищенко.

Постного взято під варту влітку 2016 року зі запорукою в 250 млн грн. 16 червня 2017 року Постний вийшов зі СІЗО, оскільки закінчився термін його утримання під вартою, але його відразу ж затримало Національне антикорупційне бюро і пред'явило нову підозру. Суд обрав йому новий запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в 10 млн грн.

Постний пересувався в інвалідному візку, неодноразово скаржився на стан здоров'я. У прокуратурі стверджували, що Постний симулює хворобу і може втекти за кордон. З 1996 року в Постного є право на проживання в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram