ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд позбавив компанії Онищенка прав на користування двома газовими родовищами

Договір між ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз" і ПрАТ "Пласт" визнано недійсним.

Суд позбавив компанії Онищенка прав на користування двома газовими родовищами
Фото: ukrnafta.com

Господарський суд Київської області задовольнив у повному обсязі позовні вимоги Генеральної прокуратури про використання Стрілецького і Архангельського газових родовищ компаніями, пов'язаними з депутатом-втікачем Олександром Онищенком.

Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури.

Згідно з повідомленням, в березні 2014 року, між ДАТ "Чорноморнафтогаз" і ПрАТ "Пласт" кладено договір про спільну діяльність з видобутку газу. Згідно з умовами договору "Чорноморнафтогаз" вніс у спільну діяльність право користування газовими родовищами, а "Пласт" зобов'язувався внести 71 млн грн, з яких вніс лише 1 млн грн.

"При цьому останній незаконно отримував від спільної діяльності прибуток у пропорційно більшому розмірі, ніж ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз". Як наслідок державою недоотримано близько 20 млн грн від продажу газу, видобутого при здійсненні спільної діяльності", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що такі дії ПрАТ "Пласт" свідчать про те, що договір ним укладено не для досягнення спільної мети, а з метою отримання права користування надрами Стрілецького і Архангельського газових родовищ, безконтрольного розпорядження здобутим газом і незаконного управління основними фондами НАК "Нафтогаз Україна" (свердловинами, мережею підземних газопроводів і т.ін.), переданих відповідачу як внесок у спільну діяльність.

У зв'язку з цим заступник генерального прокурора звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору, який порушує публічний порядок і який укладено без узгодження з НАК "Нафтогаз України".

"Господарським судом Київської області 14.06.2017 позов задоволено в повному обсязі", - повідомляють у Генпрокуратурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram