ГоловнаПолітика

Екс-заступник прокурора Рівненської області вийшов з-під варти під ₴1 млн застави

З моменту передачі до суду обвинувального акта щодо Боровика правова кваліфікація та обсяг обвинувачення не змінювалися.

Екс-заступник прокурора Рівненської області вийшов з-під варти під ₴1 млн застави
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Колишній заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик вийшов з-під варти під 1 млн гривень застави.

Про це прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила в фейсбуці.

Вона нагадала, що 16 травня прокуратура передала в суд звинувачення проти Боровика. При цьому у зв'язку з закінченням 8 червня терміну дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без альтернативи застави, застосованої до Боровика, прокурором подано відповідне клопотання про продовження строку тримання Боровика під вартою.

Постановою Дарницького районного суду Києва від 8 червня Боровику змінено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави на утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн гривень.

"У зв'язки з тим, що 12 червня захисником Боровика на виконання вищевказаної постанови внесено заставу в установленому розмірі, 13 червня Київським слідчим ізолятором управління пенітенціарної служби в Києві та Київській області останнього звільнено з-під варти", - повідомила Сарган.

Вона зазначила, що з моменту передачі до суду обвинувального акта щодо Боровика правова кваліфікація та обсяг обвинувачення не змінювалися.

Нагадаємо, 4 липня 2016 року під час спільної спецоперації поліції, прокуратури та СБУ за підозрою в причетності до незаконного видобутку бурштину було затримано п'ятьох осіб, серед яких був Боровик. Під час обшуку у нього вдома знайшли колекцію наручних годинників вартістю понад 100 тисяч доларів.

6 липня суд заарештував Боровика і призначив заставу в 9,5 млн гривень, а 26 вересня Луценко звільнив його з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram