ГоловнаПолітика

Офіційна делегація України відвідала форум Злочевського в Монако

Делегацію очолив віце-прем'єр Володимир Кістіон.

Українська офіційна делегація відвідала Міжнародний форум з енергетичної безпеки майбутнього в Монте-Карло (Князівство Монако), співорганізатором якого є Burisma Group, що належить екс-міністру екології часів Януковича Миколі Злочевському.

Про це повідомила головний редактор програми "Схеми" Наталія Седлецька з посиланням на сайт компанії, передає Радіо Свобода.

"Постмайданна влада не тільки зробила все, щоб соратники Януковича уникнули в'язниці. Вона ще й своїми власними руками почала відбілювати їхній імідж, роблячи це не тільки на очах власного народу, але і міжнародного співтовариства", - написала Наталія Седлецька.

За інформацією, розміщеною у прес-релізі заходу, українську урядову делегацію на форумі очолив віце-прем'єр України Володимир Кістіон. Верховну Раду на форумі представляла голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості - заступник міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко. Також з української сторони у форумі взяли участь представники Посольства України у Франції, Кабінету міністрів України, міністерств і відомств, йдеться в повідомленні.

Володимир Кістіон підтвердив участь у форумі, написавши про це у Facebook.

Нагадаємо, влітку 2016 року ГПУ порушила кримінальне провадження щодо однієї з компаній Burisma Group за підозрою в ухилянні від сплати податків на 1 млрд гривень.

У холдингу Burisma високі посади займають, зокрема, син колишнього віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевський був оголошений в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

У вересні 2016 року Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Миколи Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду.

У січні 2017 року справи проти Злочевського та його газодобувної компанії закрили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram