ГоловнаПолітика

Україна і Швейцарія домовилися про спрощення візового режиму та реадмісію

"Усі питання врегульовані так, як це працює з безвізовим режимом з ЄС".

Україна і Швейцарія домовилися про спрощення візового режиму та реадмісію
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Україна і Швейцарія домовилися про спрощення візового режиму між країнами.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на прес-конференції з головою МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтером.

"Тільки що ми підписали дві угоди, я підписав з Дідьє угоду про фасилітацію візового режиму. Ви знаєте, що з 11 червня у нас буде безвізовий режим із Швейцарією, але тепер ми врегулювали всі питання таким чином, що в нас є чіткі правила щодо в'їзду в Швейцарію, в тому числі для категорій, які отримують візи безкоштовно, для тих, у кого поки немає біометричних паспортів", - сказав Клімкін.

Він наголосив, що всі питання врегульовані так, як це працює з безвізовим режимом з Євросоюзом.

Також Клімкін повідомив, що Україна і Швейцарія домовилися про реадмісію (прийом і передачу осіб, які незаконно перебувають на території країни).

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав угоду про реадмісію", - сказав голова МЗС, зазначивши, що ця угода дозволить зміцнити співпрацю між країнами в боротьбі з незаконною міграцією.

Нагадаємо, в лютому Швейцарія підтвердила готовність запровадити безвізовий режим з Україною. Раніше про це повідомив президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі з президентом Швейцарії Доріс Лойтхард у Давосі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram