ГоловнаПолітика

ВККСУ підтримала вето на обрання судді Калініч до нового Верховного Суду

Суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області систематично затягує внесення рішень у ЄРСР.

ВККСУ підтримала вето на обрання судді Калініч до нового Верховного Суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) підтримала вето Громадської ради доброчесності (ГРД) на обрання судді Апеляційного суду Наталії Калініч до нового Верховного Суду.

Про це під час засідання комісії у вівторок повідомив голова ВККС Сергій Козьяков.

ГРД наклала вето на обрання судді до Касаційного кримінального суду Верховного Суду, мотивуючи це тим, що Калініч систематично затягує внесення своїх рішень до Єдиного реєстру судових рішень.

Також вона допустила багато одруків і помилок у текстах і ухвалила низку рішень російською мовою.

Крім того, Калініч в 2014 році вимушено виїхала з Донецька, але в декларації не вказала адресу свого проживання в Дніпрі.

На свій захист суддя заявила, що тимчасово винаймає квартиру в Дніпрі, рішення російською мовою ухвалювала законно і за клопотанням сторони процесу, а помилки в текстах пояснила поганою роботою сканера.

ВККС таємним голосуванням вирішила, що Калініч не відповідає критеріям нового судді Верховного Суду.

Як повідомлялося наприкінці травня, 27 кандидатів вибули з конкурсу у Верховний Суд після етапу співбесіди, ще 115 під питанням.

Нагадаємо, конкурс у Верховний Суд складається з декількох етапів: тестування, практичного завдання, психологічного тесту, перевірки суддівського досьє. Проводить конкурс Вища кваліфікаційна комісія суддів. Переможців конкурсу, згідно із законодавством, вона повинна рекомендувати призначити на посади суддів Верховного Суду Вищої ради правосуддя. А він, зі свого боку, направляє відповідні подання на призначення Президенту. Роль глави держави в цьому процесі - символічна. Він повинен тільки підписати укази про призначення суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram