ГоловнаПолітика

Яценюк зустрівся з парламентарями Канади

Канадці прийшли у вишиванках.

Яценюк зустрівся з парламентарями Канади
Фото: nfront.org.ua

У четвер, 18 травня, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час візиту в Оттаву зустрівся з членами Парламенту Канади. Цього дня канадські парламентарії приєдналися до святкування Дня вишиванки.

Арсеній Яценюк зазначив, що кілька років тому "український народ почав боротьбу за свою гідність і свободу": "Ця боротьба триває".

"Народ Канади стояв і стоїть з українським народом пліч-о-пліч. Це український народ дійсно розуміє і відчуває", - сказав він.

Лідер "Народного фронту" зазначив, що перед Україною все ще стоять надсерйозні виклики: Росія незаконно анексувала Крим, російські війська досі перебувають у Донецьку і Луганську, і президент Путін не хоче відновлення територіальної цілісності України".

"Переконаний, що РФ несе загрозу безпеці України, Канади і всього вільного світу", - зазначив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що так звана політика мовчання "багато коштувала для Грузії, для України, Придністров'я - для цілої низки країн": "І найбільше для моєї країни, адже досі зростає кількість загиблих, обстріли не припиняються. Кілька днів тому ми втратили чотирьох мирних жителів, тому кількість жертв серед мирного населення теж росте".

"Але, незважаючи на це, ми - єдина країна в Європі, яка бореться проти регулярної російської армії, і ми стримали Росію", - зазначив Арсеній Яценюк.

Лідер "Народного фронту" звернувся до парламентаріїв: "Ми дуже цінуємо підтримку уряду Канади і вашого народу в тому, щоб зробити українську армію сильнішою й ефективнішою. Ми показали всім, що ми з Канадою не тільки партнери, а близькі друзі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram