ГоловнаПолітика

СБУ готова сприяти в розслідуванні вбивства журналіста Шеремета

Доручень слідчим органів безпеки здійснювати досудове розслідування вбивства журналіста не надходило.

СБУ готова сприяти в розслідуванні вбивства журналіста Шеремета

Служба безпеки України готова до сприяння в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться в заяві прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України готова надати будь-яке сприяння в розслідуванні вбивства Павла Шеремета і відкрита до діалогу з громадськістю", - сказано в документі.

Зараз розслідування вбивства Шеремета проводить Національна поліція.

"Згідно з ч.5 ст. 36 Кримінально-процесуального кодексу міняти підслідність має право генеральний прокурор, керівник регіональної прокуратури, їхні перші заступники і заступники виключно в разі неефективного досудового розслідування", - наголошується в заяві.

У СБУ зазначили, що процесуальне рішення про доручення слідчим органів безпеки здійснювати досудове розслідування вбивства Шеремета не надходило. Відзначається, що підрозділи СБУ дійсно виконували доручення слідчих у рамках розслідування вбивства журналіста.

Зокрема, з відповідним процесуальним оформленням, за дорученням слідчих, отримані 4 жорстких носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження, розташованих на одному з будинків на вулиці Івана Франка в Києві. Їх передано слідчому в оригінальному вигляді без зміни в конфігурації і обсягу матеріалів. Також наголошується, що інші матеріальні носії інформації, на яких можуть зберігатися фактичні дані, що мають значення у справі, співробітники СБУ не вилучали.

У СБУ повідомили, що вчора, 17 травня, відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, під час якого розглядалося питання про перебіг розслідування вбивства Павла Шеремета. СБУ була єдиним правоохоронним органом, чиї представники звітували перед народними депутатами України та авторами фільму "Хто вбив Павла?" Водночас представники Національної поліції, що здійснюють розслідування за фактом вбивства Шеремета, на заслуховування нардепів і журналістів не прибули, зазначили у спецслужбі.

Нагадаємо, заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян в програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною" заявив, що СБУ не захотіла очолити розслідування цієї резонансної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram