ГоловнаПолітика

Міноборони починає тестування реєстру військовозобов'язаних

Повноцінний запуск реєстру заплановано на 2019 рік.

Міноборони починає тестування реєстру військовозобов'язаних
Фото: Макс Левин

Міністерство оборони у травні запустить реєстр військовозобов'язаних у тестовому режимі в низці військових комісаріатів.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Максим Праута.

"Цього місяця в декількох військових комісаріатах розпочинається експеримент з упровадження електронного реєстру військовозобов'язаних, під час якого відбудеться тестування системи електронного обліку громадян", - повідомив він.

Початок функціонування реєстру в тестовому режимі дозволить на ранньому етапі виявити недоліки і оперативно їх усунути.

Повноцінний запуск реєстру заплановано на 2019 рік.

Нагадаємо, створення Єдиного реєстру військовозобов'язаних передбачено законом.

Державний реєстр буде єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, в якій зберігатимуть інформацію про всіх військовозобов'язаних (призовників). Реєстр повинен допомогти веденню військового обліку; плануванню та здійсненню мобілізації, призову на строкову військову службу, прийому на військову службу за контрактом; інформаційному забезпеченню осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію.

Реєстр міститиме персональні та службові дані військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України і дату повернення на територію України.

Власником всієї інформації буде Міністерство оборони України, а розпорядником - Генеральний штаб ЗС України.

Сюди перенесуть відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, Міграційної та Фіскальної служб. Також реєстр поповниться даними військовозобов'язаних (призовників) з облікових карток і особистих справ військкоматів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram