ГоловнаПолітика

АП зобов'язала в День Європи вивісити прапори ЄС та України в кожному фасадному вікні адмінбудівель

Типовий сценарій святкування розіслано в усі ОДА.

АП зобов'язала в День Європи вивісити прапори ЄС та України в кожному фасадному вікні адмінбудівель
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Адміністрація Президента розіслала обласним державним адміністраціям, а також Київській міській державній адміністрації сценарії святкування Дня Європи в адміністративних центрах областей, районів і об'єднаних територіальних громадах з вивішуванням прапорів ЄС і України в кожному фасадному вікні адмінбудівель.

Про це йдеться в дорученні першого заступника голови Адміністрації Президента Віталія Ковальчука.

У дорученні йдеться, що урочисті заходи до Дня Європи 14 травня мають відбутися у всіх населених пунктах країни. До доручення додається типовий сценарій святкування в адміністративних центрах областей, районів і об'єднаних територіальних громадах.

Крім рекомендації вивісити у всіх фасадних вікнах адміністративних будівель прапори України і ЄС, в сценарії вказується мінімальна чисельність учасників мітингу (1 тис. осіб), рекомендації щодо учасників мітингів (повинні бути присутніми "представники місцевих еліт" - вчителі, вчені, лікарі, спортсмени, діячі культури, лідери громадської думки, волонтери) і регулюється їхня розстановка з акцентом на молодь.

У сценарії також вказані уривки з виступів Президента Петра Порошенка, які повинні процитувати керівники областей, районів і голови об'єднаних тергромад.

На випадок, якщо площа для проведення заходу виявиться занадто великою і не зможе заповнитися усіма запрошеними учасниками, місцева влада повинна передбачити "виставкові стенди і тематичні виставки" для заповнення пустот.

Про успішне проведення заходів, а також про те, наскільки якісно вони були висвітлені в ЗМІ, обласні адміністрації повинні вже вранці наступного дня відрапортувати в Адміністрацію Президента кураторам регіонів.

При цьому в документі звертається особлива увага місцевої влади на необхідність "своєчасного виявлення і нейтралізації негативних чинників, особливо в інформаційному просторі". Які саме інформаційні повідомлення та публікації можуть вважатися "негативним фактором", в документі не уточнюється.

Святкування Дня Європи в Україні відбудеться 14 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram