ГоловнаПолітика

Міномет "Молот" вирішили доопрацювати

Вибухи міномета стали причиною загибелі щонайменше чотирьох військових.

Міномет "Молот" вирішили доопрацювати

Міномет М 120-15 "Молот", який прийнято на озброєння в 2016 році за прискореною процедурою, вирішили доопрацювати.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

Відзначається, що міномет допущено до експлуатації в порядку, передбаченому постановою уряду, якою вирішуються постачання озброєння в період АТО після попередніх випробувань.

Державні випробування дослідного зразка міномета тривають.

"За результатами роботи науково-аналітичної групи Міністерства оборони України та пропозицій комісії з проведення державних випробувань на дослідному зразку проводяться доопрацювання, після завершення яких державні випробування будуть продовжені", - повідомило Міноборони.

У цьому ж повідомленні Міністерство оборони визнало, що вибух міномета "Молот" 30 березня 2017 року призвів до загибелі військовослужбовців.

"Остаточний висновок щодо причин і обставин, що призвели до вибуху міномета М 120-15 "Молот" і загибелі військовослужбовців ЗС України в районі проведення антитерористичної операції 30 березня 2017 року, можна буде зробити після проведення вибухо-технічної експертизи в рамках досудового розслідування, яке проводиться військовою прокуратурою Донецького гарнізону", - повідомляє міністерство.

Про те, що 30 березня в Авдіївці в результаті вибуху міномета "Молот" загинуло троє бійців АТО, повідомив 1 квітня волонтер Богдан Ковальов у фейсбуці. Він написав, що був у цей момент в Авдіївці і своїми очима бачив наслідки розриву.

За інформацією видання InfoResist, загинуло двоє бійців ЗСУ і доброволець Дмитро Сумський з позивним "Шаман".

Тоді ж у зведенні штабу АТО за 30 березня повідомлялося про загибель двох військових внаслідок обстрілу.

Це не перший вибух міномета "Молот", що забрав життя бійців. 25 липня 2016 року на полігоні "Широкий лан" від вибуху міномета загинув боєць ЗСУ, ще 10 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram