ГоловнаПолітика

Піар Опоблоку на трагедії 2 травня - це вершина цинізму, - одеський волонтер

У мерії стверджують, що всі зібрані для постраждалих 2 травня в Одесі гроші були використані за призначенням.

Піар Опоблоку на трагедії 2 травня - це вершина цинізму, - одеський волонтер
Фото: Александр Рудоманов

Заява Опоблоку про "нецільове витрачання коштів", зібраних одеситами для допомоги постраждалим під час трагедії 2 травня, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві прес-служби одеської мерії.

2 травня 2014 року о 22:00 почав свою роботу координаційний штаб допомоги постраждалим. До роботи штабу підключилися громадські організації, благодійні фонди та тисячі одеситів, які не афішували своєї допомоги.

"Зібрані кошти спрямовувалися на закупівлю медикаментів, перев'язувальних матеріалів й іншу допомогу (постільну білизну, продукти і т.д.). Сума, зазначена в розпорядженні #599 від 14.07.2014 р. і про яку йде мова в заяві Опоблоку - це гроші, пожертвувані режисером М. Михалковим, а не одеситами", - йдеться в повідомленні.

Кошти, як стверджують, надійшли на валютний рахунок одеської мерії, а після конвертації були зараховані на спецрахунок у розмірі 153 428 грн 50 коп.

Ці кошти були витрачені на закупівлю реанімаційного медичного обладнання міській клінічній лікарні # 11, у якій проходили лікування, зокрема, постраждалі під час подій 2 травня.

У заяві прес-служби також йдеться про те, що спекуляції на цій темі є цинічними й аморальними і мають одну мету - дестабілізувати ситуацію в місті, котре пережило страшну трагедію.

За словами волонтера Володимира Кутузова, який був одним із координаторів роботи з надання допомоги постраждалим, заяви Опоблоку - це вершина цинізму щодо одеситів.

"Намагаючись пропіаритися на темі 2 травня, Опоблок не спирається на факти. А факти говорять про те, що всі зібрані одеситами кошти пішли на допомогу постраждалим. Гроші зі спецрахунку не мають жодного стосунку до загальноміського збору коштів. Водночас вони були витрачені на закупівлю медичного обладнання, необхідного для надання реанімаційної допомоги", - прокоментував Володимир Кутузов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram