ГоловнаПолітика

Захист Насірова вважає принизливим носіння електронного браслета

"Якщо дитина запитає: що це у тебе на ніжці? Як Насіров має пояснити це?" 

Захист Насірова вважає принизливим носіння електронного браслета
Фото: Макс Требухов

Захист голови Державної фіскальної служби Романа Насірова вважає, що обов'язок носити електронний браслет - це принизливо.

Про це повідомив кореспондент LB.ua із Солом'янського районного суду Києва.

"Якщо дитина запитає: що це у тебе на ніжці? Як Насіров має пояснити це? Це принизливо", - заявив адвокат Олександр Лисак під час судового засідання про продовження запобіжного заходу для Насірова.

Інший захисник Насірова Ігор Степанов додав, що браслет заважає провести медичне обстеження, яке потрібне для його підзахисного. "Пристрій контролю заважає провести медичне обстеження. Наприклад, неможливо зробити МРТ", - сказав він.

Сам Насіров наголосив, що він "був і залишається законослухняним громадянином". Тому він не бачить сенсу продовжувати процесуальні обов'язки, покладені на нього судом.

Прокурори, своєю чергою, побоюються, що Насіров виїде з країни, якщо запобіжний захід не продовжити. Наприклад, він може виїхати на змагання, оскільки нещодавно очолив Федерацію дзюдо України.

Суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірні розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і завдання збитків державі на 2 млрд гривень (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою). З 3 березня Насіров був відсторонений від посади глави ДФС.

Період з 7 по 16 березня Насіров провів за ґратами, доки його дружина не внесла заставу в розмірі 100 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram