ГоловнаПолітика

Насіров: "У дружини забрали всі гроші. Як жити?"

Підозрюваний сподівається, що йому дозволять повернутися на роботу.

Насіров: "У дружини забрали всі гроші. Як жити?"
Фото: Макс Требухов

Солом'янський районний суд Києва в середу розгляне клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу для голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, захист проситиме суд, щоб запобіжний захід не продовжували.

"Я втікати не планую і не планував. Тому це затримання було незаконним. Ніяких підстав мене заарештовувати не було", - заявив Насіров журналістам перед початком засідання.

Також Насіров розповів, що після завершення справи планує повернутися до роботи на посаді голови ДФС і що йому наразі не повернули паспорти.

"Є рішення суду про те, щоб повернути частину майна, але його мені не повернули. Крім того, я читав слова детективів, чи прокурорів, вони сказали, що нічого повертати не планують. Як це? Тобто вони не планують виконувати рішення суду? У моєї дружини забрали всі кошти, а як жити? Вони забрали годинник, посвідчення. Як це стосується справи?" - поскаржився він.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою). З 3 березня Насірова усунули від посади голови ДФС.

Період з 7 по 16 березня Насіров провів за ґратами, поки його дружина не внесла заставу в розмірі 100 млн гривень.

Роман Насіров задекларував 3 млн гривень доходів у 2016 році. Практично всю цю суму (2,96 млн гривень) він отримав від передачі прав і обов'язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва. У відстороненого голови ДФС також були заощадження на 1,13 млн доларів (у декларації за 2015 рік було 1,6 млн доларів), 440 тис. євро (було 450 тис. євро) і 3,4 млн гривень (було 4,35 млн гривень), а також 107 гривень у банку "Богуслав" (було 1,678 млн гривень).

Дружина Насірова Катерина Глімбовська за рік заробила 7,7 млн гривень (202 тис. - зарплата в БТА Банку, 30 тис. гривень - зарплата в "Альтіс-Констракшн", 7,5 млн гривень - за договором про участь у Фонді фінансування будівництва). Серед заощаджень Глімбовської було 320 тис. доларів готівкою (в декларації за 2015 рік була та сама сума), 240 тис. євро (як і було), 2,8 млн гривень (було 3,1 млн гривень).

Насіров володіє земельною ділянкою на 395 кв. м у Чернігові, а також земельними ділянками на 5 900, 33 000 і 10 750 кв. м у селі Колічівка Чернігівської області, а також орендує кілька ділянок у районі цього ж села. Глімбовська володіє будинком площею 414 кв. м і земельними ділянками площею 502 і 450 кв. м в Козині Київської області, а також квартирою в Києві площею 157 кв. м.

У власності Насірова є автомобіль Toyota Camry 2008 року випуску, а дружині належать автомобілі Land Rover, Toyota Land Cruiser Prado, мотоцикл Harley Davidson. У колекції Насірова та його дружини є картини художників Столяренка, Глущенка, Коцка, Смирнова, Реунова, статуетки скульптора Архипенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram