ГоловнаПолітика

Сашу Боровика збираються позбавити українського громадянства

Він не відмовився від німецького паспорта.

Сашу Боровика збираються позбавити українського громадянства
Фото: facebook.com/SashaBorovik

Головне управління Державної міграційної служби України в Києві розпочало процедуру втрати українського громадянства депутатом Одеської міськради і екс-кандидатом у мери Одеси Сашою Боровиком.

Про це йдеться у відповіді відомства на звернення народного депутата Дмитра Голубова, яке оприлюднено виданням "Думська".

Громадянин Німеччини Саша Боровик отримав українське громадянство 6 березня 2015 року з умовою, що він упродовж двох років здасть німецький паспорт. Цей термін минув на початку березня 2017 року, але Боровик усе ще залишається німецьким підданим.

Найближчим часом подання про позбавлення Боровика українського громадянства буде направлено в президентську комісію з питань громадянства.

Фото: dumskaya.net

Боровик прокоментував цю новину в своєму фейсбуці.

Він зазначив, що пов'язаний з Україною походженням, а не підписами "якихось бюрократів", і що громадянство забирають "недемократичні держави".

Нагадаємо, Боровик народився у Львові, в 1990 році втік з СРСР. Після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом перед поверненням в Україну працював головним юрисконсультом по країнах Європи, Близького Сходу і Африки (EMEA) в лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

У на початку 2015 році Боровик отримав український паспорт, маючи намір стати заступником міністра економіки в Україні. Призначення не відбулося, і в підсумку він увійшов в одеську команду Михайла Саакашвілі.

У листопаді 2015 року був обраний депутатом Одеської міськради, потім паралельно працював у держадміністрації на посаді в. о. заступника Саакашвілі.

У травні 2016 року Боровик пішов з обладміністрації в зв'язку з набуттям чинності нового закону про держслужбу, який забороняє держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram