ГоловнаПолітика

Інтенсивність вибухів у Балаклії зменшилася до двох на годину (оновлено)

Сапери почали розмінування прилеглої до арсеналу території.

Станом на 8:00 24 березня інтенсивність вибухів на військових складах у Балаклії значно зменшилася, повідомляють на сайті Міністерства оборони.

Вранці в п'ятницю відбулися авіаційна розвідка місцевості для виявлення осередків пожежі та інженерна розвідка.

На місце події прибули сили інженерно-саперних підрозділів Збройних сил України. Зараз вони почали розмінування території, прилеглої до майданчиків з озброєнням, і перебувають у готовності до розмінування території складів.

Спікер оперативного прес-центру Міноборони Віталій Саранцев в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що зараз снаряди вибухають з періодичністю раз на 15 хвилин.

"За ніч і станом на ранок інтенсивність вибухів значно знизилася. Якщо станом на 4:00 вибухи були з частотою один на дві хвилини, то зараз вони ще зменшилися, і зараз вони з частотою один на 15 хвилин. Можна говорити про те, що ситуація змінюється на краще. Силами пожежних підрозділів арсеналу військовослужбовців ЗСУ пожежу вдалося локалізувати. Зараз здійснюється огляд території по периметру, щоб визначити масштаб загоряння і прийняти рішення про подальші дії", - розповів він.

Оновлення. Станом на 13:00 частота вибухів скоротилася до двох на годину.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, рятувальники знешкодили 74 боєприпаси на території Балаклії.

Місто розбито на 9 секторів для виконання робіт з виявлення та вилучення вибухонебезпечних предметів.

Губернатор Харківської області Юлія Світлична також підтверджує, що ситуація в місті поступово нормалізується. Працює шість груп саперів. Також у місті перебуває близько тисячі військових, півтисячі рятувальників.

Де дозволяє обстановка, люди починають повертатися додому.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.

Загальна площа арсеналу - 368 га, на складах зберігають 125 тисяч тонн боєприпасів. Пожежею охоплено третину території складу. Вогонь не гасять через вибухи.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вибухи на складі боєприпасів у Балаклії можуть тривати ще тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram