Форум БЕЗ місцевого самоврядування

Кажуть, якщо коли-небудь, що-небудь трапляється двічі поспіль, то це вже система. Сьогодні-завтра у Львові відбувається Форум місцевого самоврядування чи то пак правильніше сказати БЕЗ місцевого самоврядування...

Кілька слів про це або «по поличках».

Мабуть, вважає Андрій Садовий, і комунальна установа очолюваної ним ради «Інститут розвитку міста», що виключно серйозні експерти з місцевих питань гідні бути серед доповідачів та учасників такої поважної імпрези. Ну, і якось не зовсім впадає в око, що половина із заявлених доповідачів є членами партії "Самопоміч". Та й не схоже на те, щоб я себе зараховував до великих фахівців зі самоврядних питань - всього лише дві і третина депутатської каденції за плечима, дійсний тренер Інституту політичної освіти, Української школи політичних студій, всього півтора року очільник обласної ради і головування лише у якихось двох регіональних самоврядних асоціаціях. Напевно, і на загал, Львівська обласна рада не до кінця відає питаннями місцевого самоврядування, раз запрошення на участь у цьому Форумі на офіційну адресу ради не надійшли.

Але от дивина, яка змушує ще більш саркастично посміхнутися. За моєю інформацією, жоден з голів районних рад Львівщини також не є запрошений на цей Форум. Ну, воно і не дивно, адже серед них членів "Самопомочі" немає...

Ба більше. Зареєструватися як учасник на офіційному сайті Форуму теж змоги немає. Акредитація активна лише для журналістів.

Тож і цього разу, як і торік, Форум місцевого самоврядування відбудеться БЕЗ місцевого самоврядування. Ну як мінімум без його активної частини, принаймні із Львівщини.

P.S. Жодних шкодувань, як то кажуть на Галичині. У нас робочі самоврядні асоціації, 23-25 червня проводимо свій Форум місцевого розвитку у Трускавці, і Андрія Садового запросимо, ну їй-бо нам своє робить. А з доповідачами рівня шанованих мною Павла Хобзея, В’ячеслава Негоди, Віктора Ляха поспілкуємося цими днями в окремому порядку.

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram