ГоловнаПолітика

Поліцейських на залізничному вокзалі у Львові спіймали на систематичному вимаганні

До злочинної групи входили 15 правоохоронців.

Поліцейських на залізничному вокзалі у Львові спіймали на систематичному вимаганні
Фото: facebook.com/Департамент-внутрішньої-безпеки-Національної-поліції-України

На Центральному залізничному вокзалі Львова викрито групу поліцейських, яка підозрюється в систематичному застосуванні сили, присвоєнні чужого майна і вимаганні грошей з громадян.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції в фейсбуці.

"Вели" недобросовісних правоохоронців з жовтня 2016 року. Задокументовано 20 епізодів злочинної діяльності групи, до яких причетні 15 працівників відділу поліції з числа співробітників чергової частини і патрульно-постової служби.

"Наприклад, тільки за один день було задокументовано факти побиття в службовому кабінеті чергової частини трьома поліцейськими чоловіка, який перебував на вокзалі напідпитку, і застосування насильства ще одним патрулем цього ж відділу до іншого пасажира і отримання від нього 900 гривень", - сказано в повідомленні.

Трьох фігурантів групи напередодні затримали "на гарячому".

"Поліцейські, за налагодженою схемою, змусили чоловіка віддати їм 230 євро і 220 польських злотих за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Під час затримання працівники відділу намагалися чинити опір, проте бійці ВШР ДВБ Національної поліції спрацювали професійно, не даючи можливості горе-поліцейським наробити зайвих помилок", - повідомили в поліції.

У службовому кабінеті поліцейських під час 13 санкціонованих обшуків за місцем їх проживання виявлено та вилучено інші кошти, отримані в результаті вимагання: 1 560 польських злотих, 31 350 гривень, 250 євро, 1 272 доларів, а також 38 мобільних телефонів, мисливський ніж, патрони різного калібру, гранату РГД-5, ручний протитанковий гранатомет РПГ-18, походження яких встановлюється.

Трьом затриманим оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара). Вирішується питання про правову кваліфікацію дій інших членів групи і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram