ГоловнаЕкономікаБізнес

Два блоки Зміївської ТЕС переведуть на газове вугілля

Вартість модернізації становитиме 240 млн гривень.

Два блоки Зміївської ТЕС переведуть на газове вугілля
Фото: atn.ua

Державна компанія "Центренерго" переведе два блоки Зміївської теплової електростанції з антрациту на газову групу вугілля.

Про це в ефірі ICTV в понеділок увечері сказав міністр енергетики Ігор Насалик, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми завершили ТЕО, проводяться всі роботи і буквально на цьому Кабінеті Міністрів буде затверджено фінплан. На сьогодні я можу дати інсайдерську інформацію, що переведення 2-го і 5-го блоку обійдеться нашій державі в 240 млн грн", - заявив він.

За його словами, на цих блоках потрібно міняти не самі турбіни, а тільки загальну подачу, що набагато простіше зробити.

Зміївська ТЕС розташована біля Харкова і є найбільшим енергогенеруючим об'єктом цього регіону. Її потужність становить 2200 МВт. Основним паливом для ТЕС служать вугілля марок "А" і "П", на якому можуть працювати всі енергоблоки електростанції.

Нагадаємо, минулого тижня Насалик повідомив також про плани перевести Трипільську ТЕС на газове вугілля.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. Із них сім - на вугіллі антрацитової групи "А" і "Т", які стали дефіцитними після появи терористів на Донбасі.

На початку 2017 року на Донбасі перекрили три залізничні гілки, що призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС. Міненерго заявило, що через брак вугілля віялові відключення в Україні можуть початися через два тижні, і винесло на розгляд уряду розпорядження про оголошення надзвичайного стану в енергосистемі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram