ГоловнаЕкономікаДержава

Суд повернув Ощадбанку заставну будівлю вартістю 100 млн гривень

Верховний Суд скасував усі раніше прийняті судові рішення і припинив провадження у справі.

Суд повернув Ощадбанку заставну будівлю вартістю 100 млн гривень
Архив

Верховний Суд повернув Державному ощадному банку будівлю вартістю 100 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті банку.

"1 лютого Верховна Суд повністю задовольнив заяву Ощадбанку про перегляд ухвали Вищого господарського суду від 6 липня 2016 року у справі №910/8438/15-г, скасував усі раніше прийняті судові рішення і припинив провадження у справі", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що, використовуючи судові рішення у вказаній справі, колишні власники Брокбізнесбанку намагалися вивести з-під іпотеки Ощадбанку будівлю, розташовану по вулиці Саксаганського, 115А в Києві, вартістю 100 млн гривень.

Зокрема, фізособа, пов'язана з боржником, яка навіть не була засновником юридичної особи - іпотекодавця, намагалася в судовому порядку визнати недійсним рішення загальних зборів про передачу будівлі в іпотеку держбанку.

"Як не дивно, госпсуди трьох інстанцій, всупереч прямим приписам законодавства і правовим позиціям вищих судових інстанцій, стали на бік особи, пов'язаної з колишніми власниками, що могло призвести до збитків для держбанку на 100 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що справа розглядалася з квітня 2015 року. Нагадаємо, 1 лютого Кабмін вирішив докапіталізувати Ощадбанк на 3,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram