ГоловнаСуспільствоВійна

Учасники блокади Донбасу перекрили залізницю Ясинувата-Костянтинівка

Блокада здійснюється на ділянці біля станції Фенольна.

Учасники блокади Донбасу перекрили залізницю Ясинувата-Костянтинівка
Фото: facebook.com/shtab.blokady

У п'ятницю ввечері учасники блокади на Донбасі перекрили залізницю "Ясинувата-Костянтинівка".

Про це повідомляє "Штаб блокади" в Фейсбуці.

Відзначається, що блокада здійснюється на ділянці біля станції Фенольна.

"Штаб блокади за підтримки Добровольчого руху ОУН ... заблокував основну магістраль торгівлі на крові і фінансування тероризму Ясинувата-Костянтинівка. Блокада здійснюється на ділянці біля станції Фенольна. Зараз ведуться інженерні роботи та облаштування місцевості", - йдеться в повідомленні.

Пізніше учасники блокади повідомили, що не блокуватимуть поїзди, що йдуть через станцію Фенольна, з заводів і підприємств, що знаходяться на підконтрольній Україні території.

"Штаб офіційно заявляє, що не планує блокувати поїзди, які йдуть через станцію Фенольна, заводів державних шахт та інших підприємств, що містяться на підконтрольній Україні території. А також електропоїзд від станції Фенольна до Костянтинівки матиме вільний шлях до місця свого призначення", - йдеться в повідомленні.

На сторінці "Штабу блокади" в ФБ повідомляється, що до сьогодні блокада здійснювалася за двома напрямками.

У Луганській області заблоковано рух в районі станції Світланове (напрямок Луганськ - Лисичанськ). Крім того, на одноколійці Гірське - Золоте пошкоджена частина колії, що також унеможливлює проїзд.

У Донецькій області вітка Горлівка - Бахмут заблокована на залізничному переїзді в Бахмуті, хоча раніше планувалося, що точка блокування буде на станції Курдюмівка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram