ГоловнаПолітика

Повідомлення про згоду уряду підвищити пенсійний вік Розенко назвав маячнею

"Пенсійний вік в Україні підніматися не буде! Крапка", - наголосив віце-прем'єр.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко спростував інформацію, раніше поширену ЗМІ про те, що українська влада погодилася з необхідністю проведення пенсійної реформи, зокрема - пункту про підвищення пенсійного віку.

Про це Розенко написав у Facebook.

"Українська влада погодилася з необхідністю проведення пенсійної реформи. На думку МВФ, вона може включати в себе питання підвищення пенсійного віку або стажу" - представник МВФ. Бачу вже кілька десятків посилань цієї новини в ЗМІ з заголовком: "Влада погодилася з підняттям пенсійного віку". Ось звідки ці заголовки беруться??? Що за маячня??", - написав він.

Віце-прем'єр обурився тим, що ЗМІ не знаходять можливості "подзвонити і перепитати позицію "влади"!"

"Усоте повторюю позицію "влади". Пенсійна реформа повинна бути і, сподіваюся, вона таки буде проведена. Пенсійний вік в Україні підніматися не буде! Крапка", - наголосив Розенко.

Раніше в четвер в МВФ повідомили про згоду України провести пенсійну реформу. Як сказав на брифінгу офіційний представник МВФ Джеррі Райс, серед варіантів - підвищення пенсійного віку або стажу.

6 лютого міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в оновленому меморандумі співпраці з МВФ немає вимоги підвищити пенсійний вік в Україні, але обговорюється зміна пенсійної системи, зокрема щодо страхового стажу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram