ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ готовий розглянути виділення грошей Україні

Засідання ради директорів фонду відбудеться найближчим часом.

МВФ готовий розглянути виділення грошей Україні
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд має намір розглянути надання Україні наступного траншу найближчим часом.

Про це повідомив на брифінгу офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

"У нас пройшли дискусії з українською владою, ми найближчим часом маємо намір подати на засідання Ради директорів об'єднану доповідь щодо третього перегляду програми EFF, а також доповідь про економічну ситуацію в країні. Ми вважаємо, що доповідь і засідання ради (стосовно України) пройде скоро", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці січня МВФ пояснював зволікання з виділенням Україні грошей тим, що чекає на узгодження з владою України меморандуму про економічну і фінансову політику.

Раніше видання "Економічна правда" опублікувало проект меморандуму з МВФ, який містить нові вимоги для отримання наступних траншів.

Передусім до кінця січня 2017 року Кабінет Міністрів мав прийняти рішення про монетизацію субсидій, а Фонд гарантування вкладів - замовити аудит роботи ПриватБанку за останні півроку до націоналізації.

До кінця березня 2017 року Верховна Рада повинна затвердити пенсійну реформу з підвищенням пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017; для жінок - на шість місяців щороку, починаючи з 2021 року; у 2027 року пенсійний вік і для чоловіків, і для жінок повинен сягнути 63 років. Також передбачається підвищення робочого стажу до 25 років із січня 2017 року з введенням мінімального страхового стажу на рівні 16 років. Страховий стаж потрібно підвищувати на 12 місяців щороку, і до 2036 року він повинен становити 35 років.

До кінця березня 2017 року Верховна Рада також повинна прийняти законопроект про ринок сільськогосподарської землі і скасувати чинний мораторій на її продаж, а також прописати в законодавстві створення антикорупційних судів.

До кінця червня 2017 року в Україні повинна з'явитися база одержувачів соціальної допомоги, також до цього часу потрібно вибрати ще одного аудитора для оцінки виконання колишніми акціонерами ПриватБанку умов реструктуризації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram