ГоловнаЕкономікаБізнес

Став відомий мажоритарний власник "Карпатнафтохіму"

Ільхам Мамедов раніше керував бізнесом "Лукойлу" в Україні.

Став відомий мажоритарний власник "Карпатнафтохіму"
Ильхам Мамедов
Фото: http://oilnews.com.ua

Опосередкованим власником понад 50% ТОВ "Карпатнафтохім" через Xedrian Holding Ltd (Кіпр) є Ільхам Мамедов, який раніше очолював ПІІ "Лукойл-Україна".

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Ільхам Мамедов - багаторічний функціонер групи компаній "Лукойл" в Україні. На різних етапах діяльності працював у компанії "Літаско-Україна", на Одеському НПЗ. З листопада 2014-го по травень 2015-го Мамедов очолював ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", де курирував продаж мережі АЗС австрійській AMIC Energy. Після цього курирував роботу "Карпатнафтохіму".

Дозвіл на придбання "Карпатнафтохіму" Антимонопольний комітет оприлюднив увечері 3 лютого. Після публікації оголошення ЗМІ, посилаючись на низку непрямих доказів, новими власниками заводу називали бізнесменів Ігоря Коломойського, Костянтина Жеваго і депутата від "Народного фронту" Андрія Іванчука. Однак незабаром стало відомо, що міноритарним власником "Карпатнафтохіму" (більш ніж 25% акцій) став Ігор Шуцький.

"Карпатнафтохім" простоює з 2012 року через неповернення державою ПДВ і проблеми зі збутом. Нові власники заводу мають намір запустити його у квітні або травні.

21 грудня 2016 року Верховна Рада скасувала акциз на імпорт зрідженого газу і деяких видів дизпалива для виробництва етилену. Після цього Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявило, що розраховує на відновлення роботи "Карпатнафтохіму".

"Карпатнафтохім" створили 2004 року на базі потужностей підприємства "Оріана". 76,04% акцій "Карпатнафтохіму" контролював "Лукойл", решту - Фонд держмайна. Підприємство спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram