ГоловнаЕкономікаБізнес

У Чернівці дозволили літати літакам із низьким розташуванням двигунів

Злітну смугу капітально відремонтували.

У Чернівці дозволили літати літакам із низьким розташуванням двигунів
Фото: airportchernivtsi.cv.ua

Чернівецький аеропорт завершив капітальний ремонт злітно-посадкової смуги, і з 1 лютого туди можна літати літакам з низьким розташуванням двигунів типу Embraer 190/195, Boeing 737-500 і Airbus A319.

Про це йдеться на сайті Чернівецької міськради.

"З огляду на, що був проведений тільки капітальний ремонт злітно-посадкової смуги, основною метою якого було відновлення пошкоджених ділянок, певні обмеження, пов'язані з несучою здатністю поверхні аеродромних покриттів, все ж матимуть місце. На майбутнє їх можна усунути тільки проведенням повної реконструкції аеродромного комплексу. Саме це дозволить приймати літаки нового покоління, в тому числі ті, які використовуються компаніями-лоукостерами", - зазначив директор КП "Міжнародний аеродром Чернівці" Борис Морський.

Нагадаємо, що досі в Чернівці рейси виконувалися тільки на невеликому регіональному літаку Embraer 145 із заднім розташуванням двигуна.

В Україні працює близько десяти аеропортів. Міністерство інфраструктури планує подвоїти це число. Займатися цим має Агентство інфраструктурних проектів, у рамках якого буде фінансуватися реконструкція аеродромів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram