ГоловнаПолітика

Голови МЗС "нормандської четвірки" можуть зустрітися 17 лютого

Зустріч планується на полях "Великої двадцятки" в Бонні.

Голови МЗС "нормандської четвірки" можуть зустрітися 17 лютого
(Слева направо)Павел Климкин, Сергей Лавров, Жан-Марк Айро и Франк-Вальтер Штайнмайер
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін допускає зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) під час міністерського засідання "Великої двадцятки" в Німеччині 17 лютого.

Про це він повідомив на брифінгу.

"Ми ведемо консультації зараз з німецькими та французькими друзями, яким чином організувати цю зустріч. Швидше за все, це буде на рівні міністрів закордонних справ. Зараз ми розглядаємо декілька опцій і одна з них - 17 лютого на полях "Великої двадцятки", - сказав Клімкін.

Він додав, що під час зустрічі українська сторона поінформує інших міністрів про те, що робить Росія на Донбасі.

Нагадаємо, Німеччина ініціювала засідання "нормандської четвірки" на рівні голів МЗС найближчим часом.

20 жовтня 2016 року в Берліні відбулася зустріч голів держав країн "нормандської четвірки", за підсумками якої було досягнуто домовленості про розробку "дорожньої карти" виконання Мінських угод. У листопаді в Мінську відбулася зустріч голів МЗС "четвірки", на якій сторонам не вдалося дійти згоди. Клімкін тоді заявив, що в України та Росії залишається "фундаментальна різниця в баченні цієї дорожньої карти".

19 січня 2017 року канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент РФ Володимир Путін обговорили активізацію "нормандських" переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram