ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Сомалі бойовики напали на готель: 4 вбитих

Відповідальність за напад узяло на себе сомалійське крило ІДІЛ.

У Сомалі бойовики напали на готель: 4 вбитих
Архив
Фото: EPA/UPG

У результаті нападу бойовиків-ісламістів на готель у столиці автономного району Пунтленд Бокасса на сході Сомалі були вбиті четверо охоронців, двоє з нападників також загинули.

Про це заявив губернатор області Барі Юсуф Мохамед, повідомляє агентство Рейтер

За словами губернатора, троє бойовиків угруповання "Аш-Шабаб" увірвалися в Міжнародний Village Hotel сьогодні вранці. Четверо охоронців і двоє з нападників загинули під час бойових дій. Третьому бойовику вдалося втекти з місця злочину, триває переслідування.

Зараз усі гості Village Hotel у безпеці.

Пізніше відповідальність за напад узяв на себе місцевий філіал терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Відзначають, що в сомалійському крилі ІДІЛ, що відкололося від "Аш-Шабаб", може налічуватися кілька сотень бойовиків.

"Аш-Шабаб" ("Молодіжний рух моджахедів") - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Сомалі і за її межами, союзник терористичної організації "Аль-Каїда". Воно ставить за мету створення суспільства, що живе за законами шаріату, і використовує для вербування радіо та інтернет. Діяльність "Аш-Шабаб" визнано екстремістською і заборонено на території низки країн. До 2011 року угруповання контролювало більшу частину Сомалі, включаючи столицю країни Могадішо. Нагадаємо, наприкінці січня під час нападу на готель у столиці Сомалі загинули 13 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram