ГоловнаСуспільствоВійна

У "ДНР" убито бойовика "Гіві" (оновлено)

По приміщенню, де перебував Михайло Толстих, вистрілили з вогнемета.

Командира підрозділу бойовиків "ДНР" "Сомалі" Михайла Толстих ("Гіві") убили в Донецьку в результаті теракту.

Про це пише агентство сепаратистів "ДАН" із посиланням на "оперативне командування "ДНР".

"Сьогодні о 06:12 у результаті терористичного акту загинув Герой ДНР, командир батальйону "Сомалі" полковник Михайло Толстих, відомий як "Гіві", - йдеться в повідомленні.

У сепаратистських паблік у "ВКонтакте" пишуть, що Толстих загинув під час вибуху в своєму кабінеті. Є інформація, що в штаб, де перебував "Гіві", вистрілили з гранатомета.

"ДАН" стверджує, що Толстих убили в Донецьку, проте фото і відео з місця події свідчать, що Гіві підірвали на базі батальйону "Сомалі" в місті-супутнику Донецька Макіївці.

Фото: facebook.com/serglavrovskiy

Оновлення. Агентство "ДАН" з посиланням на "оперативне командування ДНР" пише, що загибель "Гіві" сталася в результаті підриву з реактивного піхотного вогнемета "Джміль".

У мережі з'явилося відео з кабінету "Гіві" після вибуху. На ньому зображено, як тіло, імовірно - бойовика, виносять на ношах.

17 жовтня минулого року було вбито іншого розпіареного російськими ЗМІ бойовика - Арсена Павлова, відомого як "Моторола". Його вбили в результаті вибуху бомби, що спрацювала в ліфті будинку, де він жив у Донецьку.

4 лютого "начальник Управління Народної міліції ЛНР" Олег Анащенко загинув у результаті підриву його автомобіля в Луганську.

Наприкінці січня в Росії помер перший ватажок "ЛНР" Валерій Болотов. Його дружина запідозрила отруєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram