ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники на адмінкордоні з Кримом затримали військового, який перейшов на бік окупантів

Чоловік вирішив повернутися до своєї сім'ї на материкову частину України.

Прикордонники на адмінкордоні з Кримом затримали військового, який перейшов на бік окупантів
Фото: пресс-служба Госпогранслужбы Украины

На адміністративному кордоні з анексованим Кримом прикордонники затримали колишнього військовослужбовця, який перейшов на бік окупантів.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби.

"Працівники прикордонної служби виявили в чоловіка, який прямував з Криму через КПВВ "Каланчак", недійсний паспорт. Сам чоловік прибув пішо і подав на контроль паспорт громадянина Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, документ видали 2014 року на території окупованого Криму, тому чоловіка запросили для додаткової перевірки. Встановлено, що затриманий є громадянином України. Раніше він проходив військову службу за контрактом у частині берегової охорони ЗСУ на території Криму, а після анексії залишився служити у ВМС РФ.

Фото: dpsu.gov.ua

У 2015 році, звільнившись зі служби, він працював у Криму на будівництві.

"Перебіжчик покинув лави окупантів, усвідомивши, що припустився помилки, оскільки попередні обіцянки "нового роботодавця" не відповідали реальному стану справ", - наголошено в повідомленні.

Незважаючи на загрозу потрапити під слідство, чоловік вирішив повернутися до своєї сім'ї, яка перебуває на материковій частині України.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року було винесено перший вирок військовому, який перейшов на бік окупанта. Оболонський райсуд Києва засудив до семи років в'язниці колишнього старшого матроса з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram