ГоловнаСуспільствоВійна

Ухвалено перший вирок військовому, який перейшов на бік окупанта

Матрос Суханов з Криму отримав 7 років в'язниці за дезертирство

Ухвалено перший вирок військовому, який перейшов на бік окупанта
Фото: goodvin.info

Оболонський районний суд міста Києва засудив до семи років позбавлення волі колишнього старшого матроса з Криму, який після анексії півострова перейшов служити у збройні сили Росії.

Про це повідомляє офіційний сайт військової прокуратури південного регіону.

"Оголошено перший вирок про реальне засудження військовослужбовця-зрадника, який перейшов на бік держави-окупанта. Оболонський районний суд Києва до 7 років позбавлення волі з позбавленням військового звання засудив колишнього старшого матроса С. (матрос Володимир Суханов, - ред.), який проходив службу в одній з військових частин Військово-Морських сил ЗСУ на території Автономної Республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

Старшого матроса прийняли на військову службу за контрактом у березні 2013 року на посаду механіка-водія танка. Під час подій, пов'язаних з анексією Криму, він отримав наказ про передислокацію до Миколаєва, але не виконав його. Після цього він отримав паспорт громадянина РФ і уклав контракт з командуванням ВМС ЗС РФ.

У січні 2015 року військового затримали на контрольному пункті пропуску "Чонгар" під час спроби в'їзду з Криму на материкову Україну.

Суд кваліфікував дії військового за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), а також за ч. 1 ст. 408 КК (дезертирство).

Нагадаємо, у вересні прокуратура оголосила про підозру українському військовому льотчику, який хотів викрасти літак і втекти до Росії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram