ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у справі російських спецпризначенців оголосив перерву

На наступному засіданні суд продовжить вивчати докази і матеріали справи.

Суд у справі російських спецпризначенців оголосив перерву
Фото: Тарас Спивак

Голосіївський районний суд міста Києва продовжить розгляд справи спецпризначенців Головного розвідувального управління ЗС РФ Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва 19 листопада о 14:30.

На наступному засіданні суд продовжить вивчати докази і матеріали справи, надані стороною обвинувачення, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Крім того, суд визначив попередній графік подальших засідань: вони пройдуть 23 листопада о 14:30, 25 листопада о 9:30 і 3 грудня о 9:30.

Нагадаємо, у вівторок після перегляду в суді відеозапису допиту обох після затримання, на якому вони зізналися, що є російськими військовослужбовцями, Єрофєєв і Александров заявили, що давали ці пояснення, перебуваючи в лікарні після зроблених їм операцій, під впливом медичних препаратів. На підставі цього захист назвав цей доказ неприпустимим.

Сили антитерористичної операції затримали Єрофєєва і Александрова під час бою поблизу Щастя (Луганська область) 16 травня. У бою загинув український військовослужбовець.

Нагадаємо, Україна звинувачує спецпризначенців у військовій діяльності, терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, розвідці, диверсіях, а також у скоєнні теракту, внаслідок якого загинув сержант 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов.

Адвокати обвинувачених, у свою чергу, наполягають на тому, що, оскільки розвідників було не затримано, а евакуйовано з поля бою внаслідок поранень, їх мають визнати військовополоненими відповідно до Женевської конвенції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram