ГоловнаСвіт

Правозахисники повідомили про 13 тис. страчених у в'язницях сирійським режимом

Тіла ховали в братських могилах, родичам про долю страчених нічого не повідомляли.

Правозахисники повідомили про 13 тис. страчених у в'язницях сирійським режимом
Фото: http://www.federalpost.ru

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International у вівторок опублікувала доповідь, в якій йдеться про масові катування і страти арештантів в урядовій в'язниці "Саєдная" в Сирії.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Правозахисники опитали кілька десятків колишніх охоронців, суддів, адвокатів і звільнених в'язнів. За їхніми відомостями, з 2011 по 2015 рік у в'язниці без суду було повішено понад 13 тис. осіб. Людей страчували групами, іноді по 50 чоловік, роблячи це ночами за умов найсуворішої таємності. Тіла ховали в братських могилах, родичам про долю страчених нічого не повідомляли.

Підставою для смертного вироку часто служили свідченні, отримані під тортурами. Підсудним не надавали адвокатів. Вирок нерідко виконували через кілька хвилин після закінчення суду.

Окрім того, повідомляють про регулярні катування, зґвалтування, побої і жахливі умови утримання.

Amnesty International вже заявляла про зловживання в тюрмі "Саєдная", проте президент Сирії Башар Асад відкидав всі звинувачення в застосуванні тортур і позасудових стратах.

Нагадаємо, що в серпні 2016 року Amnesty International повідомила про загибель 18 тис. у сирійських в'язницях. При цьому зазначалося, що в середньому число жертв становило 10 осіб на день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram