ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані пройшла акція на підтримку затриманого адвоката Еміля Курбедінова

Правозахисники закликали світ активніше реагувати на репресії проти незалежних адвокатів в окупованому Криму

На Майдані Незалежності в Києві пройшла акція "Беззахисні захисники" на підтримку кримського адвоката Еміля Курбедінова. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Привернути увагу світової громадськості до цілеспрямованої агреcії, дискримінації та репресій проти інакодумців-жителів півострова зібралися понад тридцять правозахисників, представників кримськотатарської спільноти і міжнародних організацій. Вони розгорнули плакат із цитатою Еміля Курбедінова і провели невеликий перфоманс: людина в кашкеті співробітника ФСБ виловлювала з натовпу громадян із символікою України та в кримськотатарських головних уборах, а опісля вони «зникали» за імпровізованій дверима з написом "Русский мир".

На думку організаторів акції, в окупованому Криму залишилося мало адвокатів, які в умовах окупації могли б надавати юридичну допомогу політв'язням і надавати достовірну інформацію про ситуацію з правами людини на півострові.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров закликав міжнародні організації перейти до жорсткіших дій щодо Росії. «Ми часто говоримо із західними партнерами про те, що час звернень і благань давно минув. Путін - людина війни, а з такими розмовляють тільки силою зброї. Ось тоді ми зможемо звільнити і Ахтема Чийгоза, і Алі Асанова, і Ільмі Умерова, і Еміля Курбедінова та інших політв'язнів», - сказав кримськотатарський політик. На акції також були звільнений з полону Володимир Жемчугов і заступниця міністра інформполітики Еміне Джепарова.

Нагадаємо, співробітники ФСБ затримали Еміля Курбедінова 26 січня. Того самого дня Залізничний райсуд Сімферополя застосував до Курбедінова адміністративний арешт на 10 днів, підозрюючи його в поширенні екстремістських матеріалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram