ГоловнаПолітика

Жебрівський досяг компромісу з учасниками блокади залізниці біля Бахмута

Вагони пропустять на окуповану територію.

Жебрівський досяг компромісу з учасниками блокади залізниці біля Бахмута
Фото: facebook.com/shtab.blokady

Учасники блокади залізниці біля Бахмута в напрямку Горлівки погодилися пропустити вагони на тимчасово окуповану територію, повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Зустрівся з блокувальниками на переїзді біля Бахмута. Народних депутатів на блокпосту не було. Запропонував блокувальникам алгоритм дієвого контролю за пересуванням алкогольних і тютюнових виробів, які дійсно є об'єктами торгівлі, а не забезпеченням функціонування економіки України. Домовилися, що народні депутати приїдуть до мене в Авдіївку і ми обговоримо запропонований алгоритм. Домовилися також, що хлопці зараз пропустять вагони з кар'єра на тимчасово окуповану територію", - написав він у фейсбуці.

"У хлопців на блокпосту зброї не побачив, поводяться спокійно. За їхніми словами, вони є рядовими бійцями. Рішення про блокування ухвалюють народні депутати. Після зустрічі з народними депутатами в Авдіївці будемо приймати такі рішення", - додав Жебрівський.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО за підтримки кількох нардепів почали перекриття залізниці Луганськ - Попасна. Блокада там триває.

2 лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд на станції "Курдюмівка" біля Бахмута Донецької області.

Наприкінці грудня кілька колишніх і діючих бійців АТО, пов'язаних з батальйонами "Донбас" і "Айдар", оголосили, що запустять мобільні групи і встановлять блокпости для блокування роботи нелегальних торгових маршрутів з непідконтрольною частиною Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram