ГоловнаПолітика

На засіданні Радбезу ООН Україна пообіцяла подати на РФ у Міжнародний суд

Єльченко назвав ескалацію конфлікту на сході України і штучне створення гуманітарної катастрофи військовим злочином.

На засіданні Радбезу ООН Україна пообіцяла подати на РФ у Міжнародний суд
Володимир Єльченко
Фото: ukraineun.org

Представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко під час засідання Ради Безпеки ООН з приводу ситуації на Донбасі назвав ескалацію конфлікту на сході України і штучне створення гуманітарної катастрофи військовим злочином - докази цього Україна має намір передати в Міжнародний суд.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Руйнування критично важливої інфраструктури і створення гуманітарної катастрофи - це терористична практика, спрямована головно на цивільне населення", - заявив представник України.

Він підкреслив, що ця тактика розвіює міф російської пропаганди про так званих "мирних шахтарів", які борються з владою за допомогою своїх кулеметів.

"Місцеві жителі ніколи не зробили б цього зі своїми сусідами, але ті, хто прийшов на українську землю як агресор і руйнує українську державність, без вагань руйнують заводи, будинки і лінії електропостачання", - підкреслив він.

Ця тактика не нова для російських сил. Описані дії "можна кваліфікувати як військовий злочин", - наголосив Єльченко.

"Україна надасть докази недавньої ескалації, невибіркових атак на цивільну інфраструктуру і скерує звинувачення в тероризмі в Міжнародний суд. Це перший, але важливий крок, щоб притягнути Росію до відповідальності за порушення Статуту ООН і міжнародного права", - заявив представник України.

Раніше заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман закликав припинити вогонь на Донбасі і відновити мирні переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram