ГоловнаПолітика

Генсек Ради Європи пропонує закріпити реформи з децентралізації в Конституції України

"Це посприяє процесу примирення і допоможе об'єднати країну", - зазначив Ягланд.

Генсек Ради Європи пропонує закріпити реформи з децентралізації в Конституції України
Фото: http://kommersant.ua

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що децентралізаційні реформи слід закріпити на рівні Конституції України.

Про це він заявив на засіданні в рамках доповіді "Децентралізація в Україні: досягнення і перспективи".

За його словами, згідно з останніми опитуваннями, 2/3 громадян України очікують від децентралізації зниження рівня корупції, а також поліпшення громадських послуг.

"Ми твердо переконані, що надання децентралізації інклюзивної, конституційної основи посприяє процесу примирення і допоможе об'єднати країну", - наголосив Ягланд.

Він також прокоментував загострення військового конфлікту на Донбасі і закликав всі сторони дотримуватися режиму припинення вогню. У цьому контексті він заявив, що Україна потребує "всеосяжного і стійкого політичного врегулювання", на якому "можна було б побудувати міцний мир", і децентралізація, на його думку, залишається головною частиною цього процесу.

Ягланд пообіцяв, що Рада Європи буде продовжувати підтримувати процес децентралізації України, з метою забезпечення відповідності законів країни принципам Європейської хартії місцевого самоврядування.

Нагадаємо, представництво Євросоюзу в Україні закликало Верховну Раду ухвалити три законопроекти на тему децентралізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram