ГоловнаПолітика

Україна порушила справу через обстріл літака над Чорним морем

Кримінальне провадження порушено за статтею "Замах на вбивство".

Україна порушила справу через обстріл літака над Чорним морем
Фото: facebook/Святослав Цеголко

Військова прокуратура Південного регіону України порушила кримінальне провадження за фактом обстрілу українського транспортного літака Військово-Морських сил Збройних Сил України над Чорним морем.

Попередня кваліфікація справи - ч. 2 ст. 115 КК України (Замах на вбивство двох або більше осіб за обтяжливих обставин), повідомляють на сайті прокуратури.

"Встановлено, що 1.02.2017 р. під час тренувального польоту в морській економічній зоні України, зокрема в районі Одеського газового родовища, з раніше захоплених Російською Федерацією бурових платформ обстріляно транспортний літак Військово-Морських сил Збройних Сил України Ан-26", - сказано в повідомленні.

Під час огляду літака виявлено ушкодження у вигляді трисантиметрового кульового отвору, що може свідчити про наслідки обстрілу зі стрілецької зброї, додали в прокуратурі.

Слідчі провели огляд літака, зафіксували пошкодження, готується призначення експертиз.

Нагадаємо, транспортний літак ВМС ЗСУ Ан-26 був обстріляний зі стрілецької зброї в межах Одеського газового родовища з раніше захоплених Російською Федерацією бурових вишок, повідомив в середу міністр оборони Степан Полторак. Екіпаж не постраждав. На літаку є пошкодження від кулі.

За словами Полторака, екіпаж зафіксував роботу радіолокаційної станції РФ в активному режимі, що зазвичай використовується для наведення ракет систем протиповітряної оборони. Після повернення літака на аеродром під час зовнішнього огляду виявлено кульовий отвір на 3 см - наслідок обстрілу повітряного судна зі стрілецької зброї.

У Росії заявили, що з бурових вишок стріляли із сигнального пістолета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram