ГоловнаПолітика

Російський опозиціонер назвав Онищенка агентом впливу Кремля

"Онищенко став «тараном», який російська пропаганда використовує для атаки на Україну".

Російський опозиціонер назвав Онищенка агентом впливу Кремля
Фото: jetsettler.ua

Російський опозиціонер Ілля Яшин опублікував доповідь "Кремлівська гібридна агресія", присвячену спробам Кремля ліквідувати суверенітет України.

У доповіді перераховується кілька методів гібридної агресії, як-от пропаганда, підкуп журналістів і впливових політиків.

"Арсенал Кремля багато в чому універсальний для різних країн. Ті методи, які використовуються проти України, як, наприклад, корупція радикальних політиків, пропаганда, створення якихось провокаційних інформаційних приводів, значною мірою застосовують і в інших країнах Східної Європи, - зазначив російський опозиційний політик в інтерв'ю "Голосу Америки". - Але особливість ситуації в Україні полягає в тому, що тут дивним чином збігаються інтереси місцевих кримінальних олігархів, які накопичили свої статки за часів Януковича, були в команді Януковича, і інтереси Кремля. Часто такий збіг інтересів призводить до того, що ці місцеві олігархи стають, по суті, агентами кремлівського впливу, використовують свої фінансові можливості для атаки на Україну та користуються підтримкою з боку кремлівських медіа, кремлівської пропаганди і т.д.".

Один із прикладів, який наводить у доповіді Яшин на підтвердження цієї тези, - підозрюваний у мільярдних розкраданнях газовий олігарх Олександр Онищенко.

Фото: 4freerussia.org

"Онищенко зараз став своєрідним «тараном», який російська пропаганда використовує для атаки на Україну, він став одним із головних пропагандистів в арсеналі кремлівських медіа", - заявив Яшин.

Прогнозуючи подальші дії Кремля в Україні, Яшин висловив думку, що Путін зацікавлений у розпалюванні вуличних протестів в Україні.

"Власне, така спроба була ще минулого року, коли активно розпалювалася тема соціальної нестабільності, підвищення цін на газ для українських споживачів. Тоді не вийшло, цей постріл потрапив «в молоко». Тому зараз, схоже, буде розгортатися нова тема, з прицілом на наступні вибори", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram