ГоловнаПолітика

Британський журналіст заявив, що йому від імені "Росії 24" пропонували "17 годин записів Порошенка"

"У нас є колеги в Україні. У них є інформація, дуже ексклюзивна".

Британський журналіст заявив, що йому від імені "Росії 24" пропонували "17 годин записів Порошенка"
Макс Такер
Фото: facebook.com/max.r.tucker

Британський журналіст Макс Такер (The Times) розповів у своєму фейсбуці, як йому пропонували записи розмов президента Петра Порошенка.

Йому зателефонувала дівчина, що представилася журналісткою російського телеканалу "Росія 24", і запропонувала зустрітися з якимись українськими журналістами, у яких є 17 годин записів розмов Порошенка. Вони нібито хочуть передати цю інформацію тільки в присутності західних журналістів.

"У нас є колеги в Україні, українські журналісти. У них є інформація, дуже ексклюзивна, вони можуть поділитися нею з нами. Але вони хочуть, щоб ми зробили сюжет разом з європейським журналістом, щоб це виглядало так, що вони поділилися з європейським журналістом, а він потім показав її нам", - заявила дівчина.

Назвати цих журналістів вона відмовилася з міркувань безпеки.

Нагадаємо, на початку грудня 2016 року підозрюваний в багатомільярдних розкраданнях депутат Верховної Ради Олександр Онищенко звинуватив Адміністрацію президента в "скупці" голосів в парламенті через нього і декількох інших депутатів. За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко нібито записував свої бесіди, в тому числі з Порошенком, на ручний годинник з диктофоном.

Один із записів Онищенка (з депутатом Олесем Довгим) оприлюднив сайт "Країна.ua", яким керує Ігор Гужва, який раніше працював у "Вістях" і "Сегодня".

Варто також відзначити, що Такер в 2015 році двічі потрапляв в скандальні ситуації в зв'язку зі своїми інтерв'ю з українськими політиками. Спочатку він зі слів прем'єр-міністра Арсенія Яценюка написав про майбутню відставку міністра освіти Сергія Квіта, хоча Яценюк цього не говорив. Пізніше під авторством Такера вийшла стаття про те, що тодішній одеський губернатор Михайло Саакашвілі готовий обійняти посаду Яценюка і стати прем'єр-міністром. Саакашвілі теж заявив, що журналіст його неправильно зрозумів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram