ГоловнаПолітика

Гелетей: жоден факт замаху на Януковича не зафіксовано

Начальник УДО припускає, що екс-президента залякував голова його охорони.

Гелетей: жоден факт замаху на Януковича не зафіксовано
Фото: www.dyvys.in

Начальник управління державної охорони Валерій Гелетей спростував інформацію про те, що на колишнього президента Віктора Януковича здійснювали замахи, коли він утік з України.

"У рамках проведеного раніше службового розслідування жодного факту замаху не встановлено. Були опитані всі військовослужбовці УДО, які перебували в складі останніх кортежів Януковича і відмовилися залишати територію України разом із ним, - ніхто не заявив про якісь замахи", - розповів Гелетей в інтерв'ю газеті "Сьогодні", опублікованому в п'ятницю.

При цьому він не відкинув, що начальник особистої охорони екс-президента Костянтин Кобзар міг доповідати про якісь нібито замахи. "Добре знаючи особливості характеру Януковича, його фобії, він чимало зробив для нагнітання страху навколо безпеки шефа з одного боку, а з іншого - для підвищення власного авторитету в очах особи, яку охороняє", - заявив Гелетей.

Нагадаємо, Янукович і його захист раніше заявляли про неодноразові спроби вбити колишнього голову держави на шляху його втечі з резиденції "Межигір'я" за кордон у період з 21 по 23 лютого 2014 року.

Зокрема, Янукович говорив, що 21 лютого його кортеж у Києві обстріляли з автоматів. Згодом Олександр Турчинов погрожував підняти в повітря винищувачі проти вертольота, на якому колишній президент летів із Харкова до Донецька. Після цього 22 лютого кортеж Януковича нібито мало не потрапив у засідку "озброєних людей, озброєних автоматичною зброєю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram