ГоловнаПолітика

СБУ застерегла Савченко від оприлюднення списків полонених

Спецслужба проведе з нардепом роз'яснювальну роботу.

СБУ застерегла Савченко від оприлюднення списків полонених
Юрий Тандит

Служба безпеки України застерігає народного депутата Надію Савченко від оприлюднення списків полонених і зниклих безвісти на Донбасі через потенційну шкоду такого кроку.

"Списки нам, звичайно, відомі. Ми працюємо із цими списками. Я лише можу сказати, що є певні закони, які обмежують викид будь-якої інформації, пов'язаної з персональними даними. Ми у 2014 і 2015 роках ловили шахраїв, які отримували якусь закриту інформацію за списками тих наших героїв, заручників, які перебували незаконно в Донецьку і Луганську, фактично намагалися, на стражданнях людей скоювали злочини з метою отримання якоїсь вигоди, розповідаючи близьким про те, що є можливість чи поспілкуватися, чи звільнити наших заручників", - заявив радник голови СБУ Юрій Тандід в ефірі телеканалу "112 Україна" в суботу.

Він підкреслив, що "в жодному разі" не можна поширювати інформацію, яка може "зашкодити не тільки хлопцям, які перебувають там, а й їхнім близьким, родичам".

"Не сумнівайтеся: ми обов'язково проведемо певну роботу в рамках чинного законодавства", - сказав Тандід, відповідаючи на запитання про те, чи проведе СБУ роз'яснювальну роботу із Савченко.

Нагадаємо, Савченко заявила про плани найближчим часом оприлюднити списки військовополонених і зниклих безвісти на Донбасі. Вона стверджує, що отримала дані на зустрічі з ватажками бойовиків у Мінську, а також збирала інформацію сама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram